My closet tips

By 5:23 μ.μ.

My closet tips


Είναι η κατάλληλη περίοδος για ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα μας...
Μην βιαστείτε να σκεφτείτε πως είναι νωρίς αρκεί να αναλογιστείτε πως ακόμα κι αν δεν φοράτε τα πιο λεπτά καλοκαιρινά σας ρούχα σίγουρα έχετε κάνει τις πρώτες σας ανοιξιάτικες-καλοκαιρινές αγορές.
Αυτό σημαίνει πως αν δεν τσεκάρετε άμεσα τι έχετε ήδη και τι όχι θα αρχίσετε να ξοδεύετε άσκοπα χρήματα αφου δεν θα ξέρετε τις πραγματικές ανάγκες της γκαρνταρόμπας σας. Πέρα από το οικονομικό όμως, είναι και θέμα χρόνου. Mια καλά οργανωμένη ντουλάπα μας εξυπηρετεί πολύ ειδικά τα πρωινά που ετοιμαζόμαστε για τη δουλειά μας. Οι λόγοι για να την φτιάξουμε είναι πολλοί και σίγουρα αξίζουν τον κόπο. Mην σας πιάνει λοιπόν πανικός τι θα κάνετε με τα ρούχα σας και πως θα τα οργανώσετε, βρείτε μια χαλαρή ώρα και ακολουθείστε τις συμβουλές μου.

Ξεκινήστε από τα συρτάρια, ένα συρτάρι τη φορά, αφού θα το τελειώνετε θα το γυρίζετε στη θέση του. ΜΗΝ τα αδειάσετε όλα το ένα πάνω στο άλλο, το πιθανότερο είναι να σας πιάσει πανικός και να μην ξέρετε από που να αρχίσετε, αντίθετα ένα τη φορά θα είναι καλύτερα αφού ολοκληρώντας τα θα πηγαίνετε με άλλη όρεξη στα επόμενα.
Tips:Ξεχωρείστε μέσα στα συρτάρια σας τα εσώρουχα σας , πάρτε μικρά κουτιά και βάλτε τα μέσα ανά κατηγορία π.χ.βαμβακερά, μεταξωτά, κ.λ.π.
Κάντε το ίδιο και με τις κάλτσες και τα καλσόν σας.
Αρωματίστε τα με ξυλαράκια και αιθέρια έλαια της επιλογής σας.
Επίσης και τα αξεσουάρ καλό είναι να φυλαχτούν ανά κατηγορία και εποχή φυσικά.

My

Σειρά έχουν τα ράφια μας, είναι το πιο ευαίσθητο σημείο της ντουλάπας γιατί είναι το πρώτο που χαλάει όταν επιλέγουμε την μπλούζα η οποία είναι κάτω από όλες τις άλλες. Για να μήν συμβαίνει όμως αυτό κάθε φορά θα πρέπει αφού αδειάσουμε ένα ένα τα ράφια όπως κάναμε και με τα συρτάρια , να ξεκινήσουμε το δίπλωμα των ρούχων σε ακριβώς ίσα μέρη και όχι μια μικροσκοπικά διπλωμένη μπλουζίτσα κάτω από μια τεράστια φούτερ. Επίσης στα ράφια μας μπορούμε να διπλώνουμε και τα τζιν και να εξοικονομήσουμε χώρο από τις κρεμάστρες μας μιας και τα τζιν δεν τσαλακώνουν.
Τips:Χωρίστε και εδώ τα ράφια σας ανα κατηγορία π.χ.στα πιο ψηλά θα αποθηκεύσετε τα μάλλινα μιας και θα αργήσετε να τα ξαναβάλετε και στα ράφια που είναι στο ύψος του ματιού σας τα πιο καθημερινά σας και αυτά που θέλετε να βλέπετε. Επίσης ανάλογα με τα υφάσματα, δεν μπορείτε να διπλώνετε μια μεταξωτή μπλούζα ή μια πολύ λεπτή βαμβακερή,καλύτερα να τις κρεμάσετε και χώρο θα εξοικονομίσετε και δε θα τσαλακώνουν. Άλλο ένα καλό tip για τα μάλλινα -πλεκτά σας εάν δεν έχετε πολύ χώρο είναι να τα αποθηκέυσετε σε μια παλιά βαλίτσα που δεν χρησιμοποιείτε διπλωμένα σωστά και αρωματισμένα.

My closet tips

Κρεμασμένα στην ντουλάπα μας με τάξη πρέπει να είναι τα πουκάμισα μας, τα παντελόνια μας, τα φορέματα, οι φούστες μας αλλά και κάποια αξεσουάρ. Ξεκινάμε με τα παλτό μας φυσικά και συνεχίζουμε με τα ρούχα μας.
Tips:Ο καλύτερος τρόπος για να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε είναι να τα κρεμάμε ανά χρώμα και φυσικά να προμηθευτούμε αρκετές κρεμάστρες και να ΜΗΝ κρεμάμε ρούχα πάνω από άλλα ρούχα, το αποτέλεσμα θα είναι να τσαλακώθουν και να μην φορεθούν ποτέ τα ρουχα τα οποία έχουν κρυφτεί. Όσο για τα παλτό και τα μπουφάν καλό θα είναι να τα αποθηκεύσουμε σε ειδικές σακούλες πρίν τα κρεμάσουμε.

My closet tips


Τα παπούτσια μας (γόβες και ψηλοτάκουνα πέδιλα) μπορoύμε να τα οργανώσουμε πολύ όμορφα στο κάτω μέρος της ντουλάπας μας μέσα σε ειδικές κούτες παπουτσιών που υπάρχουν στο εμπόριο και έχουν διάφανο μέρος ώστε να μας διευκολύνουν να βλέπουμε πού έχουμε αποθηκέυει τι. Αν πάλι έχουμε παπουτσοθήκη μπορούμε να εκμαιταλευτούμε το χώρο αυτό φυλλάσοντας τις μεγάλες τσάντες μας ή άλλα αξεσουάρ.

My closet tips

Καλό θα ήταν να χαρίσουμε κάποια ρούχα που δεν μας κάνουν πια ή ρουχα τα οποία έχουμε να φορέσουμε πολύ καιρό. Δεν πρέπει να μένουν στην ντουλάπα μας ρούχα τα οποία δεν φοράμε πια εκτός απο bad luck πιάνουν και πολύτιμο χώρο.
Last tip:Για να διατηρηθεί το όμορφο και οργανωμένο αποτέλεσμα στην ντουλάπα σας αφού έχετε ακολουθήσει τις απλές οδηγίες που σας έδωσα θα πρέπει να έχετε μια συνέπεια στη φύλαξη των ρούχων και φυσικά να τα φτιάχνετε με υπομονή κάθε φορά και όχι με βιασύνη...

 My closet tips

Αφού λοιπόν έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία μπορείτε τώρα εκτός από το να καμαρώνετε για την τακτοποιημένη σας ντουλάπα να αρχίσετε τις εξορμήσεις σας στα μαγαζιά γνωρίζοντας ακριβώς ποια είναι τα κομμάτια που θα την συμπληρώσουν.

Miss Kate

You Might Also Like

0 σχόλια