Let's talk about nails...

By 2:00 μ.μ. , ,Let's talk about nails...


Αν βρεθείς ποτέ στο Ηράκλειο για βόλτα, δουλειά ή απλά ζεις εδώ θα παρατηρήσεις ότι οι γυναίκες είναι πολύ ''κοκέτες'' και μην αναρωτιέστε γιατί το λέω αυτό, μια βόλτα στο κέντρο της πόλης είναι αρκετή για να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι. Οι γυναίκες προσέχουν πολύ την εμφάνιση τους και ιδιαιτέρως τα νύχια τους. Ε, και όταν μιλάμε για νύχια μία μόνο μπορεί να μας πει τα νέα trends αλλά και να μας δώσει μερικά tips που θα μας φανούν χρήσιμα και αυτή δεν είναι άλλη από την nail artist Νικολέττα Φραγκιαδουλάκη. Τη συνάντησα στο νεο ''παραμυθένιο'' χώρο της στο κομμωτήριο NVR όπου μας έδειξε ένα δείγμα από τις υπέροχες δημιουργίες της και μοιράστηκε μαζί μου μικρά μυστικά που όλες θέλουμε να ξέρουμε.


-Νικολέττα, πόσο καιρό κάνεις αυτή τη δουλειά και τι σε έκανε να τη διαλέξεις;

Ασχολούμαι με αυτή τη δουλειά εδώ και 15 χρόνια. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Αθήνα στη σχολή Data Type και αφού δούλεψα εκεί για αρκετά χρόνια στο κομμωτήριο της μητέρας μου κατεβήκαμε στο Ηράκλειο όπου διατηρούμε πλέον εδώ και 9 χρόνια το NVR. Το επέλεξα και με επέλεξε, λόγω της μητέρας μου και της ιδιότητας της ως κομμώτρια αλλά και γιατί το αγαπώ, γιατί αν δεν αγαπάς τη δουλειά σου δεν μπορείς να τη κάνεις.


Let's talk about nails...

-Λόγω εμπειρίας λοιπόν και όχι μόνο είσαι η κατάλληλη για να μας δώσεις απαντήσεις όσο αφορά τα νύχια μας. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω αρκετά συχνά τόσο εγώ όσο και οι περισσότερες γυναίκες είναι το ξεφλούδισμα ,ενώ τα νύχια μου νιώθω πως είναι δυνατά και υγιή ξαφνικά αρχίζουν να ξεφλουδίζουν με αποτέλεσμα να γίνονται αδύναμα και να σπάνε. Γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Αυτό οφείλεται στο ότι είναι λιπαρά τα νύχια μας. Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σε βάθος και να έχουμε αποτέλεσμα θα πρέπει να ξεκινήσουμε θεραπείες οι οποίες γίνονται στο ινστιτούτο αλλά και με προιόντα που μπορούμε να προμηθευτούμε από επώνυμες εταιρίες που ασχολούνται με τη θεραπεία νυχιών. Μια επίσης καλή λύση είναι το ημιμόνιμο.-Τι μπορούμε να κάνουμε για να δούμε τα νύχια μας να μεγαλώνουν γρήγορα και να είναι δυνατά;


Εδώ και πάλι θα προτείνω το ημιμόνιμο ή το gel όπου μπορούμε να δούμε εντυπωσιακό μάκρος στα νύχια μας και μάλιστα σε γρήγορο χρονικό διάστημα λόγω της προστασίας που τους παρέχουν αυτές οι τεχνικές από τα σπασίματα. Επίσης καλό είναι να μένουν και για λίγο γυμνά χωρίς μανό ή κάποια τεχνική εργασία ούτος ώστε με το φώς του ήλιου να μεγαλώνουν. Είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν πολλοί αλλά ο ήλιος βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη τους, γι'αυτο και το καλοκαίρι αν παρατηρήσουμε μακραίνουν πολύ πιο γρήγορα.


-Μπορούν οι τεχνικές εργασίες όπως είναι το ''ημιμόνιμο'' ή το gel να φθείρουν τα νύχια μας ή είναι ένας μύθος αυτό;


Φυσικά και μπορούν να το επηρεάσουν. Τα νύχια μας δεν αναπνέουν σωστά όταν φοράμε κάτι επάνω τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως το μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή τη φθορά τον έχει η ''αφαίρεση'' και λιγότερο η τοποθέτηση. Δηλαδή αν ο τρόπος που αφαιρεθεί η εκάστοτε τεχνική που έχουμε κάνει στα νύχια μας είναι βίαιος, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα νύχια μας θα εξασθενίσουν και θα ''λεπτίνουν'' σημαντικά. Σωστή και ανώδυνη λοιπόν αφαίρεση χωρίς περιττό λιμάρισμα.-Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω για τα πόδια μας. Κάθε πότε είναι καλό να κάνουμε πεντικιούρ και τι πρέπει να προσέχουμε;Αυτό που πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες όταν πάνε σε ένα χώρο να κάνουν πεντικιούρ είναι οι κανόνες υγιεινής οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά π.χ. να βλέπουν την τεχνικό τους να χρησιμοποιεί γάντια μιας χρήσης, ο χώρος εργασίας να είναι καθαρός και να δουλεύει με αποστειρωμένα εργαλεία. Εδώ για παράδειγμα στο NVR χρησιμοποιούμε ονομαστικά για την κάθε πελάτισσα τη λίμα της και τα διαχωριστικά της. Τώρα όσο για τη συχνότητα αυτό έχει να κάνει καθαρά με τη κάθε γυναίκα και πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα νύχια της. Το λογικό είναι μία με δύο φορές το μήνα.

Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω τι θα δούμε για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016 στα νύχια ,ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις τόσο στο σχήμα όσο και στο χρώμα.


Για το σχήμα θα σου πω ότι έχει επιστρέψει δυναμικά το κοντό τετράγωνο σχήμα το οποίο είναι κλασσικό και σικάτο όπως πάντα , αλλά παραμένει επίσης και το στρογγυλό και αμυγδαλωτό που είναι και η μεγαλύτερη τάση τα τελευταία χρόνια. Χρώματα για την άνοιξη είναι τα έντονα λαχανί,πορτοκαλί,τιρκουάζ που θυμίζουν λίγο τα 70's. Για το καλοκαίρι θα δούμε τα πιο παστέλ χρώματα όπως το ρόζ το γαλάζιο και το mermaid (ιριδίζον εφέ γοργόνας).

Αυτά λοιπόν από τη Νικολλέτα ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές της αλλά και όλα όσα μας είπε για τα νύχια, εμένα πάντως μου έλυσε πολλές απορίες και έχω διαλέξει ήδη το επόμενο χρώμα που θα μου κάνει αλλά αυτό θα σας το δείξω σε επόμενο post!Let's talk about nails...

Let's talk about nails...Let's talk about nails...


Let's talk about nails...


Let's talk about nails...


Νικολέττα Φραγκιαδουλάκη nail artist NVR (Παπαναστασίου 171,Ηράκλειο)


Miss Kate

You Might Also Like

0 σχόλια